Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Sander Graat
De Kloostertuin 17
5831 JS BOXMEER

Openingstijden

Ma: 10.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 21.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten

Maandag 15 april open vanaf 13.00 uur / Koningsdag Zaterdag 27 april zijn wij gesloten!!

Sander Graat úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Sander Graat
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Nomad Outland

(0,0 / 5)
Nomad Outland
Nomad is geen Scotch Whisky in de wettelijke zin van het woord. Hij wordt wel in Schotland gedistilleerd, gerijpt en geblend, maar wordt vervolgens voor een finish en botteling naar Spanje verscheept. Vandaar de betiteling “outland”. De whisky is samengesteld uit 25 single malts en zes grain whisky’s. Na een eerste rijping van vijf tot acht jaar op bourbonvaten worden de whisky’s geblend en deze blend rijpt nog drie jaar op oloroso sherry butts. Hierna volgt transport naar Spanje waar de whisky een finish van minstens twaalf maanden op Pedro Ximénez vaten krijgt. Het resultaat is een zacht zoete whisky, gebotteld op een sterkte van 41.3%, waarin zowel het Schotse als het Spaanse karakter prachtig tot uiting komt.
De eerste versie van Nomad whisky werd uitgebracht in 2014. De whisky is het resultaat van de samenwerking tussen twee legendarische blenders: Richard “The Nose” Patterson van Whyte & Mackay en master distiller Antonio Flores van Gonzalez Byass. Na een jaar lang experimenteren met verschillende sherryvaten (fino, oloroso en Pedro Ximénez) werd voor de definitieve versie uiteindelijk gekozen voor Pedro Ximénez vaten. Na distillatie, blenden en de eerste rijping in Schotland wordt de whisky naar de kelders van Gonzalez Byass in San Fernando in het Spaanse Andalusië vervoerd voor de finish en de uiteindelijke botteling.
€ 36,99
Fles
Huidige voorraad: 0
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
41.3% vol
Soort whisky
Overig
Kleur
Rood goud.
Geur
Aroma’s van gedroogde abrikozen en perziken, gerstemout, walnoot, vanille, mango, gekonfijte sinaasappelschilletjes,marsepein, honing, eikenhout en fijne kruiden.
Smaak
Romig en zoet met tonen van krentjes en rozijnen, gedroogd steenfruit, vanille, karamel, honing, noten en tropische specerijen.
Afdronk
Lang en verfijnd zoet met een mooie balans tussen de invloeden van de diverse vaten.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review