Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Sander Graat
De Kloostertuin 17
5831 JS BOXMEER

Openingstijden

Ma: 10.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 21.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten

Koningsdag Zaterdag 27 april zijn wij gesloten!!

Sander Graat úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Sander Graat
Wijn
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Brunely Vacqueyras Rouge

(0,0 / 5)
Brunely Vacqueyras Rouge
Als wijngoed is Domaine de la Brunely, een 100% familiebedrijf, nog niet zo heel oud. Grootvader Rémy Carichon was vooral kweker van planten, waaronder jonge wijnstokken. Zijn kwekerij lag binnen de appellation Vacqueyras, bij het dorpje Sarrains en hij besloot om eind jaren '70, begin jaren '80 ook zelf wat wijngaarden aan te planten en zo de basis voor Domaine de la Brunely als wijnproducent te leggen.

Zoon Charles, die momenteel de leiding heeft, ging verder en legde zich geheel toe op wijnbouw. Hij wordt inmiddels bijgestaan door zoon Edouard, die daarmee de 3e generatie vormt. Charles Carichon heeft in de loop der jaren het wijngoed uitgebreid van 27 naar 80ha met wijngaarden in de belangrijkste appellations van de zuidelijke Rhône. Er wordt met respect voor de natuur gewerkt: onkruid in de wijngaard wordt bestreden door gebruik van een speciale graslaag tussen de rijen, waarmee ook het bodemleven wordt bevorderd. Ook bij het wijnmaken wordt zo weinig mogelijk ingegrepen. Dat resulteert in heerlijke pure wijnen met volop fruit en een grote levendigheid.
Afkomstig uit het zuidelijke deel van de appellation, direct rondom het domaine zelf met een bodem van schrale kalk-zandsteen met veel kiezelstenen. De druiven worden deels met de hand geoogst en volledig ontsteelt en ondergaan een vergisting bij 24-28 graden celcius met een schilcontact van 15-20 dagen. Rijping geschiedt in betonnen cuve in een tijdsbestek van zo'n 12-18 maanden. De wijn is diep robijnrood van kleur en heeft een verfijnde neus met veel diepte en een geur van zwart fruit. In de smaak treft men veel verfijning aan, boordevol fruit en veel structuur. Een prachtige wijn!
€ 16,49
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Frankrijk
Druivensoort
Grenache, Syrah, Mourvèdre, Carignan, Cinsault
Inhoud
75 CL
Alcoholpercentage
13.5% vol
Soort wijn
Rood
Serveertip
Gegrild vlees, wild.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review