Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Sander Graat
De Kloostertuin 17
5831 JS BOXMEER

Openingstijden

Ma: 10.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 21.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten

Maandag 22 juli en Maandag 5 augustus zijn wij gesloten!!

Sander Graat úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Tamdhu Speyside Giftpack 3x5cl

(0,0 / 5)
Tamdhu Speyside Giftpack 3x5cl
Een schitterende giftpack met bijzonder Speyside single malt whisky’s van de Tamdhu distilleerderij. In deze cadeauverpakking vindt u drie varianten van de whisky die alleen maar op sherry vaten wordt gerijpt: Tamdhu 12YO, Tamdhu 15YO en Tamdhu Batch Strength.
Er was een tijd dat de wereld voor de volgende innovatie naar Schotland keek. Van de stoommachine, die het begin van de industriële revolutie inluidde, tot de uitvinding van penicilline; het gebeurde allemaal in Schotland.

Gedreven door het optimisme dat heerste aan het eind van de 19e eeuw startten vijf Schotse whiskyhandelaren met een ambitieus plan: het produceren van 's werelds beste Single Malt Whisky.

Na een unieke locatie aan de oever van de Spey te hebben verworven wordt charles C. Doig Esq, een voorname distillery-architect en ingenieur, erbij betrokken. Doig dringt eropaan om alleen de meest geavanceerde technieken van whiskyproductie te gebruiken, om zo een ongeëvenaarde consistentie in kwaliteit te leveren.

In 1897, het jaar dat koningin Victoria haar diamanten jubileum viert, start de bouw van de meest geavanceerde distilleerderij van die tijd. Zo wordt een waterwiel onder de vloer geplaatst voor een optimale prestatie, ovens zijn zo ontworpen dat het warmteverlies wordt gereduceerd, het restafval van de Schroef van Archimedes wordt rechtstreeks afgevoerd naar het eigen station aan de (toenmalige) Strathspey Railway waar de spoorlijn zorgt voor een snelle aanvoer van ingrediënten en een snelle afvoer van de whisky.

De distilleerderij, die sinds 2012 deel uitmaakt van het familiebedrijf Ian Macleod Distillers, opende haar deuren in 1897 als de meest innovatieve distilleerderij in Schotland. In de loop der tijd produceerde Tamdhu vooral whisky wat in blends verdween en, hoewel de whisky van buitengewone kwaliteit is, kwam het merk als single malt niet echt van de grond. In 2010 besloten de toenmalige eigenaren zelfs om de distilleerderij voorlopig te sluiten.

Na de overname van de distilleerderij en de voorraden is het besluit genomen om alle Tamdhu single malt alleen nog maar als single malt uit te brengen, als deze volledig op oloroso sherry vaten heeft gelagerd. Dit zorgt ervoor dat er een klassieke stijl Speyside whisky wordt geproduceerd op een manier die misschien duurder is, maar als je de whisky proeft weet je dat de juiste keuze is gemaakt.
Proefnotities Tamdhu 12YO:

Neus: Vers kaneelbroodje met suikerglazuur. Zoet eiken en een vleugje munt.
Smaak: Mond vullende zijdezachtheid, banaan, moutkoekjes, klassieke diepte van sherry eiken.
Afdronk: Lang en in balans, gemalen specerijen, gedroogd fruit en een zacht Schots palet met slechts een klein beetje turfrook.

Proefnotities Tamdhu 15YO:

Neus: Een aroma van appelgebak en gekruide krenten. Sinaasappelschil, met exotische tonen van ananas en venkel.
Smaak: Een explosie van sappige abrikoos. Levendige framboos met citroentaart en romige amandelen in de mond.
Afdronk: Een dankbare lange reis met warme moutkoekjes, roomsherry en vanille.

Proefnotities Tamdhu Batch Strength:

Neus: Kaneel en eik. Gevold door praline en heerlijke vanille cake.
Smaak: De zoetere tonen gaan verder in de smaak met frambozen pavlova. Wanneer er water wordt toegevoegd komen abrikoos, citroen en een vleugje vers eiken naar voren.
Afrdronk: Eik en kruiden die over gaat in gebakken vijgen en net gepelde clementines.
€ 25,99
Verpakking
Huidige voorraad: 0
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
15 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review