De Kloostertuin 17
5831 JS BOXMEER
Openingstijden
Ma: | Gesloten |
Di: | 09.00 - 18.00 uur |
Wo: | 09.00 - 18.00 uur |
Do: | 09.00 - 18.00 uur |
Vr: | 09.00 - 21.00 uur |
Za: | 09.00 - 17.00 uur |
Zo: | Gesloten |
Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?
Fine Taste Good Living
De jaarwijn 2024 komt uit de streek Salento in Italië, gelegen in het zuiden van Puglia. Dit schiereiland vormt de bekende hak van Italië. De wijngaard is gesitueerd op 100m boven zeeniveau. De nabij gelegen Adriatische Zee en de Ionische Zee bieden de benodigde verkoeling, met een verfrissende zeewind die het land over waait. De bodem is arm en bestaat uit een dunne toplaag van leem. De plantdichtheid is 4.500 druivenstokken per hectare.
Een “baracca” oftewel klein hutje midden in de wijngaarden, wordt door de wijnboeren in Puglia gebruikt als opslagplaats voor hun gereedschap. Daarnaast biedt het bescherming tegen de felle zon, zodat men af en toe kan uitrusten in de schaduw. De wijnstokken genieten juist van de warme zonnestralen in combinatie met de verkoelende zeebries.
Baracca Pinot Grigio
De witte wijn is een intens fruitige pinot grigio, met aroma’s van perzik, peer en een hint van amandelen.
Oogst
Afhankelijk van het oogstjaar vindt de oogst doorgaans in de tweede helft van augustus plaats.
Vinificatie
Na ontsteling en zachte persing volgt een langzame vergisting bij 16°C in roestvrijstalen tanks, om de typerende aroma’s optimaal te verkrijgen.
PROEFNOTITIE
Kleur: strogeel van kleur met licht groene reflecties
Geur: in de geur aroma’s van steenfruit, waaronder nectarines, peer en een hint van amandelen
Smaak: de smaak is fris en fruitig, met tonen van perzik en citrusfruit
Wijn-spijs: uitstekend als aperitief, of in combinatie met salades, visgerechten en pasta’s met lichte sauzen
Serveertemperatuur: 8°- 10°C
Baracca Rosso d'Italia
De rode wijn is een blend van typische Zuid-Italiaanse druiven: Sangiovese, Malvasia Nera en Aglianico. Dit resulteert in een rijke, fluweelzachte rode wijn, met aroma’s van kersen en pruimen en een kruidige afdronk.
Oogst
Afhankelijk van het oogstjaar vindt de oogst doorgaans in de tweede helft van september plaats.
Vinificatie
De temperatuur gecontroleerde schilweking en vergisting duurt ongeveer 10 dagen. Door deze schilweking worden zowel kleur-, geur- & smaakstoffen onttrokken uit de druiven. De wijn rijpt vervolgens in roestvrijstalen vaten. Na de botteling rijpt de wijn nog enig tijd op fles.
PROEFNOTITIE
Kleur: diep robijnrood van kleur, met paarse reflecties
Geur: in de geur aroma’s van donker fruit, waaronder kersen en pruimen, wat kruidigheid en een rokerige ondertoon
Smaak: in de mond zacht en vol van smaak, met wederom donker fruit en een lange afdronk
Wijn-spijs: uitstekend in combinatie met worst, zoals Italiaanse salami, pasta’s met tomatensaus, gegrilde vleesgerechten of een traditionele risotto
Serveertemperatuur: 16°- 18°C
Nieuwsgierig naar onze nieuwe jaarwijn? Kom langs in onze winkel!